Meer weten over verzuimbegeleiding, werkplekonderzoek (WPO), Preventief Medisch Onderzoek (PMO) of medische keuring voor beroepschauffeurs? Wij helpen u graag verder. Bel nu 033 - 494 2280

Wat kost een arbodienst?

Dienstverlening kost geld. Omdat arbodienstverlening wordt opgelegd door de wet, wordt deze dienstverlening door opdrachtgevers/werkgevers vaak als noodzakelijk kwaad gezien. Hierdoor wordt bij de beslissing en keuze om in een arbodienst te investeren vaak alleen gekeken naar hoeveel ervoor moet worden uitgegeven. De vragen “wat kost de afwezigheid van mijn werknemer?” of “wat levert een arbodienst mij op?” worden vaak onderbelicht. Dat is ten onrechte. Kosten zijn immers niet alleen uitgaven, het behelst meer.

De baten en lasten

Kijken we uitsluitend naar de uitgaven kant, dan zijn er diverse mogelijkheden. Arbodiensten werken vaak met pakketten, waarbij voor elke werknemer van de aangesloten organisatie een jaarlijks bedrag moet worden betaald. Hiervoor verricht de arbodienst diverse werkzaamheden uit, zoals bijvoorbeeld telefonische contactmomenten met de zieke werknemer, het houden van spreekuren, berichtgeving aan het UWV, etcetera, ongeacht de duur van het verzuim van de betreffende werknemer. Claris arbodiensten biedt ook dergelijke pakketten aan.

Een andere optie – wat ook bij Claris arbodiensten mogelijk is – is het aangaan van een verrichtingencontract. Dat houdt in dat een werkgever pas gaat betalen wanneer de arbodienst in actie komt, dan wel dient te komen. Voor de verschillende specialisten die in actie moeten komen, gelden verschillende tarieven. Zo zal bijvoorbeeld een bedrijfsarts vaak meer kosten dan een arboconsultant.

Welke variant het goedkoopste is , is niet zo maar te bepalen. Factoren als reisafstand, verzuimfrequentie, aantal medewerkers, verzuimduur, is sprake van vaste medewerkers of tijdelijke medewerkers, zijn mede bepalend. Maar elke organisatie is uniek, waardoor de varianten niet voor elke organisatie dezelfde financiële gevolgen hebben en soms ook niet dezelfde praktische gevolgen hebben.

Prijsopgave van Claris arbodiensten?

Vraag bij Claris arbodiensten een informatiebrochure op waarbij alle pakketten en tarieven staan beschreven. Zo kunt u voor uw eigen organisatie een inschatting maken wat uw uitgaven zullen zijn bij het inzetten van Claris arbodiensten.

Prijsopgave aanvragen? 
 

< terug naar het blog over arbodienst vraagstukken 

Offerte aanvragen

Rienks Arbodiensten

033 - 494 22 80
info(at)arbodienst.nl

Bereikbaarheid

Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 12:30 uur en van 13:00 tot 17:00 uur.

Calamiteiten:
Voor calamiteiten buiten kantoortijden, kunt u contact opnemen met de operationeel manager van Rienks Arbodiensten, mevrouw H. Vlot (Heleen) is bereikbaar op 06 - 2325 2221.

Ons adres:
Speelkamp 28
3831 PE Leusden

Facebook

Twitter

LinkedIn