Meer weten over verzuimbegeleiding, werkplekonderzoek (WPO), Preventief Medisch Onderzoek (PMO) of medische keuring voor beroepschauffeurs? Wij helpen u graag verder. Bel nu 033 - 494 2280

De risico''''''''''''''''s die werknemers in de transportsector lopen, zijn lang niet altijd bekend bij hun werkgevers. Ook worden er onvoldoende maatregelen genomen om die risico''''''''''''''''s te beperken. Een RI&E ontbreekt vaak. Dit blijkt uit de rapportage 2014 van de Inspectie SZW over de arbeidsomstandigheden in deze sector.

Bron: Inspectie SZW
Gefeliciteerd!

Onze collega Judith heeft gisteren haar diploma als Arbeidsdeskundige in ontvangst genomen. Hiermee willen wij haar hartelijk feliciteren. Langs deze weg willen wij ook haar mentor, Judith Lussing hartelijk bedanken voor haar begeleiding.

Heleen Vlot, directeur a.i.
de Nationale Traploopweek

Op 29 september begint de Nationale Traploopweek. In deze week vraagt het Diabetes Fonds aandacht voor traplopen als vorm van beweging die de gezondheid van werknemers kan stimuleren. Ook uw organisatie zich aanmelden voor de Traploopweek. Meldt u zich aan, dan ontvangt u middelen waarmee u het traplopen kunt promoten onder de werknemers.

Het inlassen van Beweegmomentjes in het werk is een nieuw advies voor werknemers die tijdens hun werk langdurig zitten. Dit advies is gebaseerd op recent onderzoek en loopt vooruit op een algemene richtlijn over zittend werk.

NISB

Net als vorig jaar sponsort onze zuster BV Arbopolska een kinderkamp in Polen georganiseerd door PAX Kinderhulp. Ook dit jaar willen we wat extra''''''''''''''''s doen voor de kinderen zelf.

Op het gebied van de arbeidsomstandigheden zijn er veel wetten en regels. Bent u goed op de hoogte van deze regels en wat dat voor uw organisatie betekent? Mogelijk niet. Door de vele (vaak weer veranderende) regel- en wetgeving zien werkgevers vaak door de bomen het bos niet meer.

Bron: Ministerie van SZW
Duizendste chauffeurskeuring!

Claris arbodiensten heeft haar 1000e keuring voor beroepschauffeurs uitgevoerd! Een moment om in ons hoge levenstempo even prettig bij stil te staan. Bij deze mijlpaal hebben we mevrouw Van der Weerd in de bloemen gezet. Uiteraard hebben we, de toch al aantrekkelijk geprijsde keuring, gratis voor haar uitgevoerd.

Vanaf 2014 wordt er een premiedifferentiatie voor middelgrote en grote werkgevers in de Ziektewet en de WGA (Werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten) voor flexwerkers ingevoerd. Aangezien er wederom een lastenverschuiving plaatsvindt van overheid naar werkgever is het belangrijk dat u tijdig inspeelt op deze verandering door een passend en actief verzuimbeleid.

Nicoline Groenink, Arboconsultant

Uitgeverij Vakmedianet heeft een onderzoek laten uitvoeren over preventie onder ruim duizend functionarissen die belast zijn met arbo en veiligheid. Een overweldigende meerderheid van 94% zegt dat preventiemaatregelen een positieve bijdrage leveren aan het bedrijfsresultaat. Niet zozeer door meer bevlogenheid of een hogere productiviteit, maar vooral door minder ziekteverzuim en goed werkgeverschap.

De Inspectie SZW heeft in 2012 een aanzienlijk bedrag aan boetes opgelegd. In totaal werd voor € 42,5 miljoen aan boetes uitgedeeld. Dit is toegenomen ten opzichte van eerdere jaren en bovendien beduidend hoger dan was voorzien.

Bron: Ministerie SZW

Het nieuwe jaar kon niet mooier beginnen dan met het bericht dat een groeiend tekort aan bedrijfsartsen dreigt. Volgens mij is dat een zegen voor het land. Want bedrijfsartsen hebben een veel te grote vinger in de pap bij het arbeidsomstandigheden- en in het bijzonder bij het ziekteverzuimbeleid.

Eric Huisman

Offerte aanvragen

Rienks Arbodiensten

033 - 494 22 80
info(at)arbodienst.nl

Bereikbaarheid

Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 12:30 uur en van 13:00 tot 17:00 uur.

Calamiteiten:
Voor calamiteiten buiten kantoortijden, kunt u contact opnemen met de operationeel manager van Rienks Arbodiensten, mevrouw H. Vlot (Heleen) is bereikbaar op 06 - 2325 2221.

Ons adres:
Speelkamp 28
3831 PE Leusden

Facebook

Twitter

LinkedIn