Meer weten over verzuimbegeleiding, werkplekonderzoek (WPO), Preventief Medisch Onderzoek (PMO) of medische keuring voor beroepschauffeurs? Wij helpen u graag verder. Bel nu 033 - 494 2280

Bouwvakkers moeten afvallen

Bouwvakkers moeten hun overgewicht aanpakken. Tienduizend bouwvakkers boven de 40 kunnen vanaf dit jaar daarom van brancheorganisatie Arbouw een gratis ‘leefstijlbegeleiding’ krijgen, die hen helpt af te vallen. Claris arbodiensten is één van de arbodiensten die dit uitvoert voor Stichting Arbouw.

Bouwvakkers kunnen een ‘intensieve begeleiding’ van zeven gesprekken krijgen met een speciale leefstijltrainer. Er worden concrete doelen en deadlines gesteld. Die doelen gaan niet alleen over gezonder eten, maar ook over meer bewegen en stoppen met roken.


Volgens Arbouw is 64 procent van de volwassenen in de bouw te zwaar, 15 procent heeft obesitas. Dat is meer dan het landelijk gemiddelde: in Nederland kampt ongeveer de helft met overgewicht, en 10 procent met obesitas.  Arbouw maakt zich zorgen, omdat overgewicht de kans op hart- en vaatziekten vergroot. Volgens Arbouw leidt overgewicht tot meer verzuim, meer ziekte en minder werkmotivatie.
De brancheorganisatie verwacht dat het probleem met overgewicht de komende jaren sterk zal toenemen. Ook in de bouw treedt vergrijzing op, en bouwvakkers moeten in de toekomst langer doorwerken tot ze met pensioen gaan. 

Arbouw probeert al langere tijd het probleem van overgewicht en ongezond eten onder de aandacht te brengen, onder andere door brochures en een filmpje met Jack Wouterse in de hoofdrol.


Arbouw / De Volkskrant

Offerte aanvragen

Rienks Arbodiensten

033 - 494 22 80
info(at)arbodienst.nl

Bereikbaarheid

Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 12:30 uur en van 13:00 tot 17:00 uur.

Calamiteiten:
Voor calamiteiten buiten kantoortijden, kunt u contact opnemen met de operationeel manager van Rienks Arbodiensten, mevrouw H. Vlot (Heleen) is bereikbaar op 06 - 2325 2221.

Ons adres:
Speelkamp 28
3831 PE Leusden

Facebook

Twitter

LinkedIn