Meer weten over verzuimbegeleiding, werkplekonderzoek (WPO), Preventief Medisch Onderzoek (PMO) of medische keuring voor beroepschauffeurs? Wij helpen u graag verder. Bel nu 033 - 494 2280

Privé gebruik van arbeidsmiddelen

Het is soms makkelijk toegezegd: een werknemer wil graag privé gebruik maken van spullen van de zaak, maar werkgevers let op! De werkgever is verantwoordelijk voor schade ontstaan ten gevolge van het privé-gebruik van arbeidsmiddelen door de werknemer.


Aandachtspunten/Maatregelen 

Het privé-gebruik van arbeidsmiddelen is niet toestaan. Indien een werkgever de mogelijkheid biedt aan werknemers gebruik te maken van arbeidsmiddelen, wordt dit gezien als een verdere invulling van de arbeidsovereenkomst en is de werkgever bij eventuele schade naar aanleiding van het gebruik van deze arbeidsmiddelen verantwoordelijk. Het ter beschikking stellen van de arbeidsmiddelen kan expliciet door de werkgever toegestaan zijn, maar kan ook voortvloeien uit het feit dat de werknemer toegang heeft tot de arbeidsplaats en de werkgever het privé-gebruik niet uitdrukkelijk verboden heeft. Om aan iedere vorm van aansprakelijkheid te ontkomen doet de werkgever er goed aan in de arbeidsovereenkomst op te nemen dat ieder privé-gebruik van arbeidsmiddelen verboden is.
Arbo online
31-12-2010

Offerte aanvragen

Rienks Arbodiensten

033 - 494 22 80
info(at)arbodienst.nl

Bereikbaarheid

Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 12:30 uur en van 13:00 tot 17:00 uur.

Calamiteiten:
Voor calamiteiten buiten kantoortijden, kunt u contact opnemen met de operationeel manager van Rienks Arbodiensten, mevrouw H. Vlot (Heleen) is bereikbaar op 06 - 2325 2221.

Ons adres:
Speelkamp 28
3831 PE Leusden

Facebook

Twitter

LinkedIn