Meer weten over verzuimbegeleiding, werkplekonderzoek (WPO), Preventief Medisch Onderzoek (PMO) of medische keuring voor beroepschauffeurs? Wij helpen u graag verder. Bel nu 033 - 494 2280

Zelfinspectie: Arbo op orde!

Op het gebied van de arbeidsomstandigheden zijn er veel wetten en regels. Bent u goed op de hoogte van deze regels en wat dat voor uw organisatie betekent? Mogelijk niet. Door de vele (vaak weer veranderende) regel- en wetgeving zien werkgevers vaak door de bomen het bos niet meer.

Dit blijkt ook uit een onderzoek van de Inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie). Inspectie SZW controleert bedrijven regelmatig. Wie niet voldoet aan de wetgeving op het gebied van de arbeidsomstandigheden krijgt een fikse boete. Deze boetes kunnen bovendien snel oplopen. Inmiddels heeft de Inspectie SZW ook een zelfinspectietool op haar website geplaatst, waarmee u als werkgever zelf kunt nagaan of de arbozorg in uw bedrijf op orde is.

Deze tool legt u een aantal eenvoudige vragen voor. Uw antwoorden worden naast de wetgeving gelegd, waarna wordt aangegeven welke knelpunten er zijn en hoe u die kunt oplossen. U kunt dit het beste vergelijken met een simpele versie van de Risico inventarisatie en Evaluatie, maar let op, het vervangt de Risico inventarisatie en Evaluatie niet! Deze blijft verplicht.

Doorloop de onderdelen die van toepassing zijn voor uw bedrijf. En vergeet vooral niet om vast te leggen welke aanbevelingen daaruit naar voren komen. Maak vervolgens een plan van aanpak om de knelpunten uit de zelfinspectie op te lossen. Heeft u hierbij vragen of zijn er dingen onduidelijk? Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.

zelfinspectie v2 from OSAGE on Vimeo.

Bron: Ministerie van SZW

Offerte aanvragen

Rienks Arbodiensten

033 - 494 22 80
info(at)arbodienst.nl

Bereikbaarheid

Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 12:30 uur en van 13:00 tot 17:00 uur.

Calamiteiten:
Voor calamiteiten buiten kantoortijden, kunt u contact opnemen met de operationeel manager van Rienks Arbodiensten, mevrouw H. Vlot (Heleen) is bereikbaar op 06 - 2325 2221.

Ons adres:
Speelkamp 28
3831 PE Leusden

Facebook

Twitter

LinkedIn