Meer weten over verzuimbegeleiding, werkplekonderzoek (WPO), Preventief Medisch Onderzoek (PMO) of medische keuring voor beroepschauffeurs? Wij helpen u graag verder. Bel nu 033 - 494 2280

Meer beweegmomenten in het werk

Het inlassen van Beweegmomentjes in het werk is een nieuw advies voor werknemers die tijdens hun werk langdurig zitten. Dit advies is gebaseerd op recent onderzoek en loopt vooruit op een algemene richtlijn over zittend werk.

Langdurig zitgedrag wordt vaak gekoppeld aan iemands leefstijl. Dan valt meestal de afkorting BRAVO (Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Ontspanning). Zitgedrag is echter van een andere orde. Het gaat bij dit onderwerp namelijk minder om de leefstijl en meer om een arbeidsrisico.
 
Voor werkgevers heeft dit als voordeel dat zij er makkelijker iets aan kunnen doen. Zitgedrag hangt nu eenmaal nauw samen met de werkomgeving en cultuur. Dit in tegenstelling tot de leefstijl, die wordt bepaald door individuele keuzes en de motivatie van werknemers. De leefstijl is dan ook veel moeilijker te beïnvloeden.

Wat zijn Beweegmomentjes? Staand telefoneren bijvoorbeeld, of naar een collega lopen in plaats van hem of haar te mailen. De trap nemen in plaats van de lift, staand of wandelend lunchen in plaats van zittend of gaan staan als een collega aan uw bureau komt om even te overleggen. Zo werkt u zelfs tijdens uw werk aan uw eigen gezondheid!

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van NISB
Uiteraard kunt u ook contact opnemen met de werkplekadviseur van Claris arbodiensten.


NISB

Offerte aanvragen

Rienks Arbodiensten

033 - 494 22 80
info(at)arbodienst.nl

Bereikbaarheid

Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 12:30 uur en van 13:00 tot 17:00 uur.

Calamiteiten:
Voor calamiteiten buiten kantoortijden, kunt u contact opnemen met de operationeel manager van Rienks Arbodiensten, mevrouw H. Vlot (Heleen) is bereikbaar op 06 - 2325 2221.

Ons adres:
Speelkamp 28
3831 PE Leusden

Facebook

Twitter

LinkedIn